Schimbul

 Schimbul

Schimbul este un film de dramă american din 2008, după scenariul lui J. Michael Straczynski, regizat și co-produs de Clint Eastwood. Parțial bazat pe evenimente reale – un caz din 1928 din Los AngelesCalifornia – filmul o are în distribuție pe Angelina Jolie.

Inspirat dintr-un caz real, care a dat peste cap sistemul legal din California, filmul este povestea unei femei aflată în căutarea adevăratului ei fiu. Acțiunea este plasată în Los Angeles, în 1928. Într-o dimineață de sâmbătă, o femeie din clasa muncitoare - Christine Collins (Angelina Jolie) - merge la munca și își lasă băiețelul de 9 ani acasă. Totul ia o turnura diferita când se întoarce și află cu stupoare ca fiul ei a dispărut. După ce l-a cautat fără niciun rezultat, câteva luni mai târziu poliția îi aduce acasă un băiat și pretinde că ar fi copilul ei. Christine realizează că băiatul nu e fiul ei și încearcă să convingă autoritățile să reia căutările, dar are de-a face cu politia coruptă și oamenii sceptici. Christine găsește susținere doar din partea părintelui Briegleb. Adevărul însă nu așteaptă să iasă la iveală, oamenii legii făcând tot posibilul să o reducă la tăcere.


Acest film m-a impresionat prin povestea emoționantă, care devine și mai dramatică când afli că este reală. 
Admir personajul Christine, care este o femeie independentă și determinată de instinctul matern să își facă dreptate, atât ei, cât și fiului său, în ciuda încercărilor poliției și a instituțiilor de a o reduce la tăcere. Aceasta reușește să revoluționeze sistemul de justiție din Los Angeles, demascând corupția poliției. În ciuda tuturor eforturilor, Christine nu a mai fost reunită niciodată cu fiul ei.
De asemenea, acțiunea se petrece în anii 1920 și costumele sunt incredibil de frumoase.




Comentarii